- PDF KULLANIMI (Süresi 20 Saat)
Tüm tedarikçiler artık PDF kullanıyor. Matbaalar, Tasarım Atölye'leri artık işlerinizi PDF formatına dönüştürerek, güvenle baskıya verebilirsiniz. PDF süreçlerinin detaylı yönetimi, doğru tercihler, PDF yönetimi bu eğitimle sizleri bekliyor. Acrobat programında PDF üzerinde yapabilecekleriniz, Distiller üzerinde yapılan özel ayarlamaların kullanımları, Acrobat PrefLight'ın özellikleri ve daha fazlasını bu eğtimde bulabilirsiniz.
- ADOBE PROGRAMLARINDA BASKI ÖNCESİ HAZIRLIK (Süresi 20 Saat)
Bir çok tasarımcı ve şirketin hayatına InDesign, Illustrator, PDF girmiş bir durumda. FreeHand, Quark döneminde sahip olunan baskı öncesi hazırlık kuralları, çözüm yollarında büyük gelişmeler bulunmakta. Adobe Design paketinde yer alan Photosho, Illustrator, InDesign, Acrobat, PDF konularında bilmeniz gereken, işi baskıya gönderirken kontrol edilmesi gereken noktaları ele alacağız. Baskı öncesi hazırlık konularında uzman olmak ve hataları yakalamak istiyorsanız bu eğitim tam size göre. Bu eğitim için InDesign, Illustrator, Photoshop, Acrobat, PDF konularında kullanım bilgisi gerekmektedir.
BASKI İÇİN DOĞRU PDF HAZIRLAMA ve HATASIZ İŞ GÖNDERMENİN YOL ve YÖNTEMLERİ
Bir çok ajansın ve matbaanın hayatına InDesign, Illustrator, PDF girmiş bir durumda. FreeHand, Quark döneminde sahip olunan baskı öncesi hazırlık bilgileri ve çözüm yollarında önemli değişimler söz konusu.
Adobe Design paketinde yer alan Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat, PDF hakkında baskıya iş gönderirken bilmeniz gereken, kontrol edilmesi gereken noktaları ele alacağız. Baskı öncesi hazırlık konularında olası hataları yakalamak istiyorsanız bu eğitim tam size göre.
Eğitimimizde genel olarak şu konuları ele alacağız. Photoshop programından yola çıkarak Color Setting ayarlarını kullanacağımız kağıtlara göre özelleştirdikten sonra, Adobe Bridge yardımıyla programlarda ICC Profili senkronize ederek, Distiller aracılığıyla bu profilleri de kullanarak baskıya özel PDF'ler oluşturacağız. Kullanılan programlar arasında örnek iş akışları, baskı öncesi dikkat edilmesi gereken noktalar incelendikten sonra farklı şekillerde PDF'ler oluşturacağız. PDF'lerı Acrobat PRO üzerinden editleme, denetleme, müdehale ve olası değişiklikleri yaparak son aşamada baskıya uygunluğunu kontrol edeceğiz.
Katılımcılar kullanacakları bilgisayarları kendileri getirmelidirler. Laptoplarında Adobe CS5.5 veya CS6 sürümleri yüklü olmalıdır.
Eğitimci: Ceyhun Akgün / www.adobebilgi.com
GSM: 0535 459 07 99
BASKI ÖNCESİ SÜREÇ
- MUY İş Akışı
2 Dosya Kayıt Formatları
3 Prova Süreci
4 Overprint
5 Separation Preview
6 Total Ink Limit
7 Flatten Transparency
8 Bir Önceki Sürüme Kaydetme
9 Paketleme İşlemi
10 Mixer Color
11 Ink Manager ve Indesign’da Renklere Kısa Yol Atamak
12 Sık Yapılan Baskı Hataları
13 Yapılması Gereken Baskı Öncesi Son Kontroller
14 Hazır Presetler Kullanılarak PDF Kayıt
15 Temel Montaj Hesaplamaları
PDF VE ACROBAT PRO
- PDF Nedir
2 Hangi PDF Seçeneği Kullanılmalı
3 PDF Oluşturma Yol ve Yöntemleri
4 Acrobat Programı
5 PDF Dosya Boyutunu Küçültme
6 Acrobat Sayfalar
7 Acrobat İçinde Görsellere Müdehale
8 PDF İçine Attach İşlemi
9 Müşteri Onay Süreci
10 Print Production Paneli
11 Output Prevıew
12 Preflight
13 Trap Presets
14 Convert Colors
15 Ink Manager
16 Set Page Boxes
17 Add Printer Marks
18 Fix Hairlines
19 Flatten Prevıew
20 JDF Nedir?
21 Acrobat Print Menüsü
DISTILLER
- Dıstıller Nedır
2 PDF Ayarını Değiştirmek
3 Watched Folder Uygulaması
4 Menülerin İncelenmesi
5 PDF Settings
6 PDF Ayarları Nerede Durur
RENK YÖNETİMİ / RENK İŞLEME / BASKI KALİTESİ
- Coated ve Uncoated Kağıt
2 İthal Kağıt Kullanımları ve Problemler
3 Total Ink Limit Nedir ve Yaşanılan Problemler
4 Dot Gain ve Tramlama Özellikleri
5 Total Ink Limit Uygulanan Kaba Çözüm
6 Total Ink Limit Ideal ve Doğru Kullanımı
7 Photoshop Color Settings Paneli Özellikleri
8 RGB’den CMYK’ya dönüştürme
9 UCR ve GCR Kullanımı
10 Gamut Dışı ve Renk Uyuşmazlıkları
11 ICC Profil Nedir ve Kullanımı
12 Aktif Profili Başa Bir Profile Dönüştürme
13 Softproof Kullanımı ve Anlamı
14 Renk Uyarıları ve Bunları Okuma
15 Bridge üzerinden Renk Yönetimi Senkronizasyonu
16 Renk Yönetimi ve PDF İlişkisi
17 Photoshop Renk İşlemeye Dair
18 Fotoğrafın İdeal Beyazını, Sıyahını, Nötr Gri’sini Bulma
19 Renk Düzeltmesi Yapılırken Dikkat Edilecek Hususlar
20 Baskıda Renk Değerlerini Ölçme
21 Farklı Kağıt Cinslerine Göre Profil Oluşturma
BİREYSEL EĞİTİMLERE DAİR
Eğitimler Bireysel ve Kurumsal olarak iki ayrı şekilde fiyatlandırılır. Bireysel eğitimlerde, kursiyerler kendilerini temsilen 1 ila 3 kişi arasında olurlar. Fiyatlandırmaların tümü tek bir kursiyere göre yapılmıştır. Birden fazla kursiyer olduğunda fiyatlarda kişi başına düşen ücrette indirim yapılır. Bu oranlar tümüyle karşılıklı konuşma ile belirlenir. Bireysel kursiyerler eğitim bedellerini tercih ederlerse kredi kartıyla ödeyebilirler.
Bireysel eğitimlerde, fiyatlandırmada, verilen tüm rakamlar eğitimlerin Ceyhun Akgün'ün belirlediği yere göre yapılmıştır. Eğitimler Kursiyerin belirlediği yerde olması durumunda ders saat ücretine 5 ila 10 YTL ulaşım mesafesine göre eklenir. Bu durum Kurumsal eğitilerde de aynen geçerlidir. Bireysel eğitimlerde, ilk 5 dersin ödemesi peşin taleb edilir. Sonrasında duruma göre konuşularak belirlenir.
KURUMSAL EĞİTİMLERE DAİR
Kurumsal Eğitimler'de kişi sayısı önemli değildir. Tek bir oturumda ve eğitim ortamında kurumun tüm çalışanlarıda olabilir, tek kişide. Eğitim sırasında bir kişiylede ders yapılabilir, 10 kişi ilede. Fiyatlandırma, ödeme koşulları önceden yapılan sözleşmeyle belirlenir. Rakamlar istenilen teklifte açıklandığı gibidir. Eğitim başlamadan önce, anlaşılan ders saatinin %30'u peşin alınır, geri kalanı sözleşmeyle belirlenir. Kurumlar için, ileri bir tarihte yapılan karşılıklı anlaşmanın sağlanması ve o tarihlerdeki eğitim günlerinin rezervasyonunun yapılabilmesi için mutlaka ön ödeme alınması gerekmektedir. Bu ödenen rakam baki kalmakta, tarihler değişmesi durumunda yanmamaktadır. Ödenen rakam geçerliliğini sağlamakta sadece kurum tümüy vaz geçmesi durumunda geçerliliğini kaybetmektedir.
Kurumsal eğitimlerde, şirket çalışanları için ayrıntılı performans değerlendirmesi taleb edilebilir. Eğitim sırasında günlük notlar alınarak eğitim sonunda ilgili yöneticiye verilir.
İstanbul il dışında gerçekleşecek bireysel ve kurumsal eğitimlerde özel bir anlaşmaya tabiidir. İstanbul il dışında yapılacak eğitimlerde yol masrafı ve konaklama kursiyerlere ya da kuruma aittir.